Një poezi nga Genta Hodo

Që të shkruash poezi, duhet të lexosh poezi

Duhet të ndihesh poetike në mëngjes teksa hyn në ashensor

Të të ngrejë ashensori pezull si të ishte e papeshë

Dhe të hysh ëndërrimtare në derën e bardhë të purgatorit.

Por unë nuk lexoj dot poezi

Dhe më duket sikur ashensorit i peshoj me dhjetëra tonë

Sikur mezi më mban, sikur mezi vërtitet

Nga kati në kat hungëret si ndonjë qenie dikur e plotfuqishme

Të cilën nuk e lodhën kurrë peshat, veç vitet.

Nëpër dyer unë s’kam sesi të hyj e ëndërrt

Sepse dyert tona të bardha nuk të prijnë drejt ndonjë terri

As drejt ndonjë parajse

As përkundrejt ferrit

Dhe mbi të gjitha nuk të prijnë drejt ndonjë purgatori ekstatik

Nga ata që të bëjnë të ndihesh i përvuajtur por lirik.

Kështu që unë nuk shkruaj poezi.