Lumturia s’është veçse probabiliteti i të qenit

Me të prekur një tast poezia fillon të shkruhet

Ka diçka të kobshme tek krijimi

Aq më tepër kur ky është krijim i gjërave të bëra e stërbëra

Dikur hyra në një det të paqtë e të amshuar

Dhe e lashë veten të kridhesha në vendet ku do të duhej të kishte valë

Dhe kur valët erdhën herën e parë, nuk dita si t’i notoj

Të dytën mësova

Të tretën herë s’e desha detin e qetë fare

Sa më shumë ai qetohej aq më shumë i ndieja kur ngjizeshin baticat

Lumturia është potenciali i valëve në një det të qetë korriku

Si të thuash, kujtimi i asaj që ti pret të vijë por nuk vjen

Dhe i mban sytë e ngulur në të kuqtë e horizontit

Që thonë se është e vetmja gjë e papërsëritur në këtë botë

Për ty që gjithmonë kërkon horizonte të reja,

Jeta është një cikël i madh valësh të larta ciklike

Që fillojnë e mbarojnë me një det të qetë