Legalizimi i abortit në Argjentinë, një fitore për lirinë

Qeveria legalizoi  më në fund ligjin per abortin e vullnetshem brenda javës së 14 -të të shtatzanisë.

Qeveria Argjentinase aprovoi sot në senat ligjin për lejimin e aborteve brenda javës së 14-të të shtatzanisë. Ky vendim u miratua nga senati mbas shume orësh e diskutimesh të pafundme.

Ndërkohë jashtë dyerve të senatit të shumtë ishin grubullimet qytetare si pro ashtu edhe  kundra këtij vendimi të shume kontestuar por edhe të shumëpritur njëkohësisht.

Grupi “Marea Verde” të shprehur pro legalizimit te këtij ligji, krijuan shume zhurmë jashtë parlamentit me thirrjet e tyre plot shprese e besim.

Ne Argjentinë deri me sot abortimi ishte i lejuar vetëm në raste  që përfshijnë dhunën kundrejt vajzave dhe grave ose ne raste rrezikshmerie të shendetit të vajzave dhe grave. Ligji i ri lejon gjithashtu abortimin e lire gjatë gjithë periudhës së shtatëzanisë për rastet kur kemi ushtrim dhume ose rrezikshmëri për humbjen e jetës të vajzave ose grave.

Burimi: www.bbc.com